Ανακάλυψε τον πραγματικό σου Εαυτό

Η εξερεύνηση και η διαχείριση όσων συμβαίνουν στη ζωή , η έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, η αναγνώριση μοντέλων συμπεριφοράς που επαναλαμβάνετε, η ικανότητα να αντιμετωπίζεις καταστάσεις με καινούργιο τρόπο, είναι μερικά από όσα η ψυχοθεραπεία μπορεί να προσφέρει.

Ως διαδικασία η ψυχοθεραπεία  στηρίζεται στη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Αυτή είναι μια σχέση συμμαχίας απέναντι στο πρόβλημα και τον προσωπικό στόχο του πελάτη.

Ο θεραπευτής οφείλει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον αποδοχής, να καλλιεργήσει ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και κατανόησης, ώστε ο θεραπευόμενος να νιώσει άνετα να εκφράσει χωρίς άγχος σκέψεις και συναισθήματα. 

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο θεραπευόμενος έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει διαφορετικές πλευρές του εαυτού του, να εντοπίσει τραύματα του παρελθόντος, δυσλειτουργίες στις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους και να κατανοήσει τα βαθύτερα αίτια όσων των απασχολούν.

Η ψυχοθεραπεία αποτελεί μια βιωματική εμπειρία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Πάνω από όλα όμως, η ψυχοθεραπεία συμβάλει στο να αποκτήσεις με τον εαυτό σου τη σημαντική αυτή σχέση που θα  βοηθήσει να προχωρήσεις τη ζωή, τους στόχους και τις επιθυμίες σου.

Τι θα μπορούσες να κάνεις εάν δεν φοβόσουν…

Sheryl Sandberg

Έλα να Μιλήσουμε

Γιατί το να είσαι ψυχικά υγιείς δε σημαίνει απλά ότι δεν πάσχεις από κάποια διαταραχή. Σημαίνει ότι μπορείς να αντλείς χαρά από την ίδια την καθημερινότητα και ότι μπορείς να αντιμετωπίζεις τις αναπόφευκτες προκλήσεις της αποτελεσματικά.

Απαιτείται πολύ θάρρος για να αναζητήσεις βοήθεια· όμως η ίαση του εαυτού σου θα θεραπεύσει και τους γύρω σου. Η επένδυση στην καλλιέργεια της προσωπικής ανάπτυξης και ευεξίας θα αλλάξει τη ζωή σου με πολλούς απροσδόκητους τρόπους. Τίποτα δεν προσφέρει πλουσιότερη ανταμοιβή από την εσωτερική εργασία του εαυτού μας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων συνεδριών δίνεται έμφαση στην ανακούφιση από τα συμπτώματα, εάν υπάρχουν. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθούν τεχνικές χαλάρωσης και αποφόρτισης της έντασης. Στη συνέχεια εμβαθύνουμε σε σκέψεις, συναισθήματα, σχέσεις, βιώματα, προσπαθώντας να εντοπίσουμε και να παρέμβουμε στα αίτια των δυσκολιών. 

Ταυτόχρονα εστιάζουμε στο παρόν, καλλιεργώντας και ενισχύοντας δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων, τρόπους υγιούς επικοινωνίας με τον εαυτό και τους άλλους, θετικές πεποιθήσεις, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά στο εδώ και τώρα.

Σε όλη τη διάρκεια του θεραπευτικού ταξιδιού σας εμείς θα είμαστε δίπλα σας για να σας ενθαρρύνουμε να υιοθετήσετε νέες συμπεριφορές και συναισθήματα απέναντι στις καταστάσεις της ζωής.