Η Μεταμόρφωση ξεκινάει από το υποσυνείδητο

Η Ψυχοθεραπεία RTT® (Καθοδηγούμενος υποσυνείδητος διαλογισμός) αξιοποιεί συνδυαστικά τις πιο ευεργετικές αρχές της Υπνοθεραπείας, της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας, της Ψυχοθεραπείας, του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και της Αναδρομικής Θεραπείας.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία της ύπνωσης, μεταξύ των οποίων τη βαθιά χαλάρωση και την υποβολή, την αναδρομή (το εργαλείο που χρησιμοποιείται στην υπνοθεραπεία για την αντιμετώπιση καταπιεσμένων αναμνήσεων ή τραυμάτων), και τον υπνωτικό προγραμματισμό (την αλλαγή των διεργασιών της σκέψης ή της συμπεριφοράς), οι θεραπευτές της Ψυχοθεραπείας RTT® έχουν ως στόχο να σας διδάξουν πώς να επικοινωνήσετε με τον υποσυνείδητο νου, ώστε να κατανοήσετε και αντιμετωπίσετε ζητήματα που προκαλούν ανεπιθύμητη συμπεριφορά ή αντιδράσεις, ή που σας παρεμποδίζουν.

Κλείσε το ραντεβού σου

Ποια ζητήματα αντιμετωπίζονται με την RTT®;

Εικόνα του εαυτού

Έλλειψη αυτοπεποίθησης, χαμηλή αυτοεκτίμηση, βαθιά ριζωμένες αρνητικές πεποιθήσεις, αυτοαμφισβήτηση, αυτοκριτική, τελειομανία, φόβος διαφορετικότητας, κοινωνικό άγχος.

Συναισθηματικά ζητήματα

Παλιά τραύματα, μπλοκαρισμένα συναισθήματα, βαθιά ριζωμένες παγιωμένες πεποιθήσεις, ζητήματα θυμού, αναμνήσεις παιδικής ηλικίας, επώδυνες παρελθοντικές εμπειρίες που σχετίζονται με το σχολείο ή με φιγούρες εξουσίας.

Ζητήματα υγείας

Αϋπνία, νευρικότητα, κλειστοφοβία, άγχος, χαμηλή ανοσία, ημικρανίες, πόνος, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δερματικά προβλήματα, γονιμότητα, απώλεια βάρους.

Κακές συνήθειες, φόβοι, εθισμοί

Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, υπερκατανάλωση, αλκοολισμός, αναβλητικότητα, επίκτητη αίσθηση αδυναμίας, ζητήματα ελέγχου, ονυχοφαγία, φόβος αεροπορικών πτήσεων, φόβος απόρριψης, φόβος αποτυχίας, φόβος αλλαγής, φόβος αβεβαιότητας, φόβος δημόσιας ομιλίας, φόβος για λάθη, κ.ά.

Οικονομική και εταιρική απόδοση

Χρηματικές πεποιθήσεις, οικονομική σταθερότητα, αδυναμία διεκδίκησης αύξησης μισθού ή προαγωγής, κακή απόδοση στην εργασία, δεξιότητες παρουσίασης, αυτοπεποίθηση και ηγεσία, προώθηση επιχειρήσεων και πώληση υπηρεσιών, επικοινωνιακές ικανότητες, κοινωνική αυτοπεποίθηση.

Ζητήματα σχέσεων

Φόβος συναισθηματικού πόνου, φόβος δέσμευσης, οδυνηρές εμπειρίες και τραύματα του παρελθόντος, ζήλια, επαναλαμβανόμενα μοτίβα γνωριμιών, αδυναμία σχέσεων εμπιστοσύνης, ζητήματα πίστης, κ.ά..

Τι να περιμένετε από τη συνεδρία Ψυχοθεραπείας RTT®

Η Ψυχοθεραπεία RTT® έχει άμεσα, επιτυχημένα και μόνιμα αποτελέσματα. Κάθε θεραπεία περιλαμβάνει από 1 έως 3 συνεδρίες, ανάλογα με το σύμπτωμα/πρόβλημα – αν είναι οξύ ή χρόνιο. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι περίπου 90 με 120 λεπτά.

Αρχικά ξεκινάμε με μια σύντομη εξερεύνηση ή συνεδρία καθοδήγησης για να συζητήσουμε τους προβληματισμούς, τις προκλήσεις και τους στόχους σας. H θεραπεία μπορεί να συνοδεύεται και από συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα της υγείας σας για τον παράλληλο επαναπρογραμματισμό του σώματος. Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα προβλήματα έχουν τις ρίζες του σε υποσυνείδητες πεποιθήσεις και εμπειρίες, και προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές μεταβαίνουμε στη φάση του καθοδηγούμενου διαλογισμού.

Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι μια βαθιά ενδοσκοπική κατάσταση. Με λίγα λόγια πρόκειται για τη χαλαρή και ήρεμη κατάσταση κατά την οποία το μυαλό λειτουργεί στη συχνότητα των κυμάτων Άλφα και έτσι η πόρτα του υποσυνείδητου νου ανοίγει. Κατά τη διάρκεια της καθοδηγούμενης φάσης ενδοσκόπησης, ο θεραπευτής θα σας καθοδηγήσει να επισκεφτείτε ξανά διαφορετικές σκηνές, να αποκαλύψετε το νόημα και την ερμηνεία που αποδίδετε σε συγκεκριμένα γεγονότα, ώστε να σας επιτραπεί να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε τα τραύματα και τις εμπειρίες του παρελθόντος που σας κάνουν να υποφέρετε ή που σας κρατούν παγιδευμένους.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, θα λάβετε εξατομικευμένη ηχογράφηση την οποία πρέπει να ακούτε για μια καθορισμένη χρονική περίοδο (συνήθως 21 ημέρες ή περισσότερο). Η ηχογράφηση θα σας βοηθήσει να επαναπρογραμματίσετε τον νου σας, ώστε μέσα από τη νέα προσαρμογή να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. Μέσω της μεταστροφής ανεπιθύμητων διεργασιών σκέψης και προτύπων, θα επιτύχετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ενεργείτε, με άμεσα αποτελέσματα στη ζωή σας.

Οι συνεδρίες και οι ηχογραφήσεις είναι εξατομικευμένες ώστε να ανταποκρίνεται με τον καταλληλότερο τρόπο στη δική σας μοναδική περίπτωση. Ένα από τα βασικά οφέλη της Ψυχοθεραπείας RTT® είναι το σύντομο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βλέπουν οι περισσότεροι θετικά αποτελέσματα.