Ο διαλογισμός NSR είναι η σύγχρονη εξέλιξη του Βεδικού και Υπερβατικού διαλογισμού.

Πρόκειται για μία απλή και αποτελεσματική τεχνική η οποία βελτιώνει την εσωτερική και ψυχοφυσιολογική ευεξία και μειώνει το άγχος, την πίεση, την ανησυχία, τη νευρικότητα, τα προβλήματα συγκέντρωσης, τις φοβίες, την αϋπνία, την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές.

Αυτή η πνευματική τεχνική, που δημιουργήθηκε το 2003 ως εναλλακτική επιλογή έναντι της ακριβής τεχνικής του υπερβατικού διαλογισμού που εισήγαγε ο Maharishi, είναι εύκολη και οικονομικά προσιτή. Η καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση του διαλογισμού NSR έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την πλειονότητα των ασκούμενων. Από το 2005 έχουν διεξαχθεί πολλές επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν την αξία του NSR για την υγεία.

Στην πορεία θα διδαχτείτε το μάντρα –έναν απλό, άνευ νοήματος ήχο– που επαναλαμβάνεται σιωπηλά. Το μάντρα ησυχάζει το μυαλό και οδηγεί σε κατάσταση ηρεμίας. Καθώς το μυαλό ηρεμεί, το σώμα περιέρχεται σε κατάσταση ξεκούρασης, βαθύτερης και από του ύπνου. Όταν βγαίνετε από τον διαλογισμό αισθάνεστε διαυγείς, αναζωογονημένοι και έτοιμοι για νέες ασχολίες.

Τι δεν είναι ο διαλογισμός NSR:

  • Δεν είναι κάποια μορφή θρησκείας – δεν χρειάζεται να αλλάξετε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας.
  • Δεν είναι περίπλοκος – δεν χρειάζεται να πασχίσετε να συγκεντρωθείτε.
  • Δεν είναι δύσκολος – ο καθένας μπορεί να τον εξασκήσει.
  • Δεν είναι απαιτητικός – δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τον λατρεμένο καφέ σας με χυμό λάχανου.

Ο διαλογισμός Μάντρα είναι απλή και φυσική διεργασία. Απλώς κάθεστε σε μια καρέκλα με κλειστά μάτια για περίπου 20 λεπτά το πρωί και ξανά για 20 λεπτά νωρίς το απόγευμα.

Έλα να Μιλήσουμε

Εξαιτίας της φύσης του, ο διαλογισμός Μάντρα δεν είναι κατάλληλος για μαθήματα σε γκρουπ, γι’ αυτό διδάσκεται σε αληθινό χρόνο, με προσωπικές συναντήσεις.

Το πρόγραμμα έχει βαθμιαία, κλιμακωτή μορφή διάρκειας 45-60 λεπτών και ολοκληρώνεται σε μια περίοδο από 8 έως 14 ημέρες. Εκτός από την παρακολούθηση της ημερήσιας συνεδρίας, οι μαθητές αναλαμβάνουν την άσκηση διαλογισμού και στο σπίτι. Αυτή η πρακτική διασφαλίζει ότι θα αποκτήσετε βαθύτερη κατανόηση και μεγαλύτερη εμπειρία της τεχνικής και των βασικών αρχών ώστε μετά από κάθε μάθημα να γίνεστε πιο αυτάρκης.

Η διάρθρωση ενός τυπικού προγράμματος 4 συνεδριών είναι η ακόλουθη:

1η Συνεδρία:  (45-60 λεπτά). Επιβεβαίωση αποδοχής. Αποδοχή εξατομικευμένου μάντρα και διδασκαλία της βασικής τεχνικής.

2η Συνεδρία: (45-60 λεπτά). Πώς κινείται το μυαλό στον διαλογισμό. Η πρακτική της αβίαστης συγκατάθεσης στο μυαλό να ηρεμήσει.

3η Συνεδρία: (45-60 λεπτά). Πώς ανταποκρίνεται το σώμα στον διαλογισμό. Χαλάρωση, επαναφόρτιση και απελευθέρωση του άγχους.

4η Συνεδρία:  (45-60 λεπτά). Υποστήριξη και συμβουλευτική. Πώς να γίνετε συστηματικός διαλογιζόμενος για να απολαμβάνετε τα οφέλη του διαλογισμού.