Γιάννης Ζουρμπάκης, Med

Γιάννης Ζουρμπάκης Υπνοθεραπευτής

Πριν ιδρύσει το Κέντρο Ολιστικής Ψυχικής Υγείας Hypnosis o Γιάννης Ζουρμπάκης εργαζόταν ως εκπαιδευτικός σύμβουλος και καθηγητής σε διεθνή δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη. 

Η εστίαση στην ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας ξεκίνησε όταν ο ίδιος άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας και χρόνιου πόνου.  Με τη βοήθεια της υπνοθεραπείας και της ψυχοθεραπείας και με την ολιστική αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας, έφερε τέλος στα προβλήματα υγείας και πόνου και επέστρεψε σε μια σαφώς ανώτερη ποιότητα ζωής. 

Η εμπειρία αυτή άλλαξε ολοκληρωτικά την οπτική του. Εγκατέλειψε τον κόσμο της εκπαιδευτικής συμβουλευτικής και ασχολήθηκε συστηματικά και σε βάθος με την υπνοθεραπεία-ψυχοθεραπεία, με στόχο να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα ζητήματα που τους απασχολούν μέσω της ολιστικής αντίληψης της ζωής.

Μέσα από την εργασία του, ο Γιάννης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση βαθιά ριζωμένων συναισθηματικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών. Επίσης εστιάζει στην αντιμετώπιση και την καταπολέμηση του χρόνιου πόνου, εφαρμόζοντας πρακτικές Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας σε συνδυασμό με Αναδρομική Υπνοθεραπεία και Συμβουλευτική. 

Παράλληλα, διδάσκει πρακτικές διαλογισμού και Tai-Chi, όπως και καθοδήγηση για την εφαρμογή της συνειδητότητας (mindfulness) στην καθημερινότητα. Οι πρακτικές αυτές λειτουργούν και ως εργαλεία για όσους είναι ήδη στο ταξίδι της πνευματικής αναζήτησης, αλλά και για όσους επιθυμούν απλά και πρακτικά εργαλεία για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους.

Ο Γιάννης εργάζεται ως Ψυχολόγος στο Ρέθυμνο, Κρήτης, όπου και διαμένει μόνιμα πλέον με την οικογένειά του. Είναι καταξιωμένος υπνοθεραπευτής και Master Hypnotist.  Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ψυχογλωσσολογία. Είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος από το Ελληνικό κράτος, τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ,senior member του Accredited Counsellors, Coaches, Psychotherapists and Hypnotherapists Association και μέλος του International Institute of Complementary Therapists.

Το παράδοξο είναι πως όταν αποδεχτώ τον εαυτό μου, όπως είμαι, αλλάζω…

C. Rogers

Ελάτε να μιλήσουμε

Η Μπιγκέ σπούδασε Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, ξεκίνησε την καριέρα της ως μεταφράστρια και επιμελήτρια βιβλίων. Εργάστηκε επίσης ως δασκάλα αγγλικών σε νηπιαγωγεία και σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία. Έπειτα από τρία χρόνια διδασκαλίας, επέστρεψε στη μετάφραση και την επιμέλεια αναλαμβάνοντας δουλειές ως εξωτερικός συνεργάτης, σε συνεργασία με πλήθος εκδοτικών οίκων. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία αυτοβοήθειας με θέματα τον διαλογισμό, την ενσυνειδητότητα και τον μινιμαλισμό. Ορισμένοι τίτλοι είναι The Art of Simple Living, Shunmyo Masuno, Goodbye Things: The New Japanese Minimalism, Fumio Sasaki, Freedom is an Inside Job, Zainab Salbi, κ.ά. 

Η Μπιγκέ ενδιαφερόταν πάντα για την ψυχολογική ανάπτυξη και ευημερία, καθώς και για την πνευματική ικανοποίηση στη ζωή. Τo 2018 ήρθε σ’ επαφή με τα συστήματα ενεργειακής θεραπείας Reiki. Οι διαλογισμοί Reiki τη βοήθησαν στην επίλυση ζητημάτων του παρελθόντος που σχετίζονταν με την απώλεια του ενός γονέα της σε νεαρή ηλικία, και συνεχίζουν να τη βοηθούν στις τωρινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως μητέρα. Αφού ένιωσε το θεραπευτικό άγγιγμα της αγάπης και του φωτός, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και έγινε Master Reiki το 2020.

Το 2019 ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον σχεδιασμό μαντάλα, την οποία βρήκε εξαιρετικά διαλογιστική. Έτσι, αφού πρώτα σχεδίαζε μαντάλες μόνη της για περίπου δύο χρόνια, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε από διαφορετικούς δασκάλους στην Τουρκία και μελέτησε τη φιλοσοφία, την πνευματική πτυχή καθώς και την καλλιτεχνική πλευρά αυτών των περίτεχνων σχεδιαστικά κύκλων. 

Την περίοδο του πρώτου lockdown, όταν ακόμα διέμενε στην Κωνσταντινούπολη, ξεκίνησε μια νέα ενασχόληση την οποία είχε πρωτοδιδαχθεί σε πολύ μικρή ηλικία. Η τέχνη του μακραμέ τη βοήθησε να αντιμετωπίσει το στρες και το άγχος της πανδημίας. Αφού βίωσε τα θεραπευτικά οφέλη αυτής της τέχνης μέσω της ήρεμης επανάληψης, αποφάσισε να μοιραστεί αυτή την εμπειρία ως πρακτική ενσυνειδητότητας. 

Στο Hypnosis, η Μπιγκέ προσφέρει καθημερινά θεραπευτικές συνεδρίας Reiki και μηνιαία σεμινάρια Reiki. Επίσης κάθε μήνα πραγματοποιεί διαφορετικά εργαστήρια για μακραμέ επιτοίχια διακοσμητικά και κρεμάστρες φυτών, καθώς και εργαστήρια σχεδίου και ανάγνωσης μαντάλα.

Μπιγκέ Τουράν Ζουρμπάκη

Μπιγκέ Τουράν Ζουρμπάκη