Η τέχνη των κόμπων

To macrame (κομποδετική) έγινε δημοφιλής χειροτεχνία τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ξεκίνησε ως τέχνη περίπου τον 13ο αιώνα. Η ίδια η λέξη έχει αραβικές ή τουρκικές ρίζες, που σημαίνει «φράντζα», «υφασμάτινη πετσέτα» ή «χοντρή δαντέλα». Παλαιότερα χρησιμοποιούσαν το macrame για να διακοσμούν τα ρούχα. Σήμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε δημιουργία.

Στο Hypnosis αντιλαμβανόμαστε το macrame ως μορφή τέχνης.

Εάν σας ενδιαφέρει να επιβραδύνετε τον ρυθμό της καθημερινότητάς σας και να διδαχτείτε μια νέα χαλαρωτική τέχνη, περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε για να χαρείτε τη δημιουργικότητά σας μέσα από το παιχνίδι των χρωμάτων, των βαμβακερών νημάτων και της ποικιλίας των υφών τους, και να σχεδιάσετε τα δικά σας μοναδικά έργα.

Macrame αρχάριου επιπέδου

Διδασκαλία τεχνικής για μικρά κρεμαστά διακοσμητικά υφάσματα ή κρεμαστές βάσεις για γλάστρες με τη χρήση βασικών κόμπων macrame.

Macrame μεσαίου επιπέδου

Διδασκαλία τεχνικής για κρεμαστά υφαντά με πιο περίτεχνο σχεδιασμό ή κρεμαστά ράφια για γλάστρες με τη χρήση περισσότερων κόμπων.

Εγγραφείτε σε ένα από τα μαθήματα μας

Η ολοκλήρωση δημιουργίας χαρίζει ικανοποίηση

Το macrame είναι μια τέχνη φιλική προς το περιβάλλον, οικονομική, χαμηλής χρήσης υλών, εύκολη να τη διδαχθείτε και να την εξασκήσετε. Η τεχνική της κάνει τα δάχτυλα και τα χέρια πιο δυνατά, ενώ το άγγιγμα και το κράτημα του φυσικού βαμβακιού καταπραΰνει τις αισθήσεις. Η δημιουργία και η επανάληψη του δεσίματος των κόμπων έχει θεραπευτική επίδραση ακόμη και στο μυαλό σας. Η τεχνική του χαρακτηρίζεται από επιμέλεια και στοχασμό και η ολοκλήρωση κάθε δημιουργίας χαρίζει την απόλυτη ικανοποίηση ενός νέου και χρήσιμου έργου, από την αρχή μέχρι το τέλος.