Η γεωμετρία της ζωής

Η mandala είναι η πανάρχαια πρακτική του σχεδιασμού συμβόλων σε γεωμετρική διάταξη για τη δημιουργία ατελείωτων κύκλων. Ο σχεδιασμός της ξεκινάει από το κέντρο και μεγαλώνει προς τα έξω με γεωμετρική ακρίβεια, αντιπροσωπεύοντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή. Πρόκειται για μία προαιώνια πνευματική παράδοση που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στον Ανατολικό Ινδουισμό και στον Βουδισμό, ενώ με την πάροδο των ετών εισήλθε στον Χριστιανισμό και στην Ισλαμική τέχνη. Πολύ αργότερα, ο Ελβετός ψυχαναλυτής Carl Jung ξεκίνησε να πειραματίζεται με τον σχεδιασμό των mandala τόσο στον εαυτό του όσο και σε ασθενείς του, θεωρώντας τες ως πύλες για την εξερεύνηση της ψυχής του ατόμου. Κατά συνέπεια, η mandala χρησιμοποιείται και από την Ψυχανάλυση αφού ο σχεδιασμός της αποτελεί πράξη που επιφέρει χαλάρωση.

Στο Hypnosis διοργανώνουμε τα παρακάτω εργαστήρια σχεδιασμού mandala:

  • Βασικό σχέδιο mandala

  • Βαθιά διαλογιστική mandala

  • Θεραπευτική/εξαγνιστική mandala

  • Mandala της συγχώρεσης

  • Τεχνικές καλλιτεχνικού σχεδιασμού mandala

  • Mandala για παιδιά (σε δύο γκρουπ: από 5-8 ετών και από 8-12 ετών)

  • Εταιρική mandala (Η mandala στο εργασιακό περιβάλλον)

  • Συζητήσεις για τις mandala (από τον συμβολισμό τους για το ασυνείδητο έως τις καλλιτεχνικές mandala)

Εγγραφείτε σε ένα από τα μαθήματα μας

H απεικόνιση του εσωτερικού

Καθώς σχεδιάζουμε τη mandala, παύουμε να συλλογιζόμαστε το παρελθόν ή να ανησυχούμε για το μέλλον. Απλώς παραμένουμε στo τώρα. Επομένως η mandala έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις, αυξάνοντας: την ικανότητα συγκέντρωσης και εστίασης, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την αγάπη για τον εαυτό, τη δημιουργικότητα, τη συνειδητότητα, την επιμονή και την υπομονή. Η σανσκριτική λέξη mandala σημαίνει «κύκλος», αλλά ερμηνεύεται και ως «το κύπελλο που κρατάει τη ζωτικότητα».

Η κυκλική μορφή μετατρέπει τη mandala σε έναν πανίσχυρο σχηματισμό που δημιουργεί οπτική χαλάρωση. Καθώς σχεδιάζουμε τη mandala, το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ενεργοποιείται και το δεξιό ξεκουράζεται. To σπειροειδές σχήμα και η επανάληψη των συμβόλων δημιουργούν αίσθημα ικανοποίησης και επιτρέπουν να εισέλθετε βαθύτερα στην ψυχή σας. Η σκέψη σταματάει και το αίσθημα ξυπνάει. Επομένως η mandala είναι η απεικόνιση του εσωτερικού κόσμου του ατόμου. Μέσω της εξωτερικής απεικόνισης όσων βρίσκονται εντός μας, η mandala χαρίζει την ελευθερία της αποδοχής.