Ο υπνοθεραπευτής ηρεμεί το συνειδητό νου του θεραπευόμενου σε επίπεδα ανάλογα (ή βαθύτερα) της καθημερινής αυτο-ύπνωσης. Χρησιμοποιώντας νέες ιδέες ή υποβολές, επαναπρογραμματίζει το υποσυνείδητο με σκοπό την υψηλότερη συνειδητότητα και βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Ανάλογα με το κίνητρο μας, η υπνοθεραπεία μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν. Το μόνο προαπαιτούμενο για την επίτευξη θεραπευτικών αποτελεσμάτων είναι ότι πρέπει να επιθυμείτε συνειδητά να αλλάξετε. Αυτό σημαίνει και να συμφωνείτε με τις υποβολές που δίνονται από τον υπνοθεραπευτή.

Συχνά, ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιεί την αναδρομή ως μία υπνοθεραπευτική μέθοδο. Σκοπός είναι να ανακαλέσει προηγούμενες αναμνήσεις, σχέσεις με άλλα άτομα, ακόμα και ψυχικά τραύματα, και τελικά να βοηθήσει το άτομο να κατανοήσει πώς αυτό τον επηρεάζει σήμερα.

Πώς διαλέγουμε έναν υπνοθεραπευτή;

Aνάλογα με το κίνητρο που έχει ο καθένας, η υπνοθεραπεία είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας και στα θέματα που μας απασχολούν. Πως όμως διαλέγουμε τον κατάλληλο για εμάς υπνοθεραπευτή;

Σε συνδυασμό με τις σπουδές και την εμπειρία ενός υπνοθεραπευτή, ίσως το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η χημεία, το rapport που θα έχει ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο. Συνήθως ο θεραπευόμενος ξεδιπλώνει βαθιές πτυχές της ψυχοσύνθεσής του κατά τη διάρκεια των συνεδριών υπνοθεραπείας. Συνεπώς, όσο πιο άνετα νιώθει με τον θεραπευτή, όσο πιο πολύ τον ή την εμπιστεύεται και όσο πιο πολύ εμπνέεται να συζητήσει και να αποκαλύψει θέματα που τον απασχολούν, τόσο πιο γρήγορο και επιτυχές θα είναι το αποτέλεσμα.

Είναι κατάλληλος για εμένα;

Τα κύρια συστατικά της αποτελεσματικότητας είναι συνεπώς η επιθυμία μας να αλλάξουμε και η εμπιστοσύνη που δείχνουμε στον υπνοθεραπευτή μας. Προφανώς, ένας υπνοθεραπευτής που μπορεί να είναι πολύ βοηθητικός για κάποιον γνωστό ή φίλο μας, ίσως να μην είναι ο κατάλληλος για εμάς.

Αφού, λοιπόν, κάνετε την πρώτη αναζήτηση και εξακρίβωση των διαπιστευτηρίων ενός υπνοθεραπευτή, περάστε λίγο χρόνο να συζητήσετε μαζί του στο τηλέφωνο και αφουγκραστείτε πώς σας κάνει να νιώθετε η φωνή του, οι λέξεις που χρησιμοποιεί και η αντίληψη που έχει για τη ζωή. Αν, τελειώνοντας το τηλεφώνημα, νιώθετε καλύτερα από πριν, αναζωογονημένοι και ανυπομονείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση, τότε πιθανόν και να έχετε βρει τον κατάλληλο για σας υπνοθεραπευτή.

Κλείσε Ραντεβού